Resorts

Amandari

Amandari is designed in the style of a traditional Balinese village. Local artisans hand-carved the magnificent stone walls around the entrance pavilion; while andesite walkways, shrines and high paras stone walls are all of local origin.

Details

ACCOMODATION
SUITES
Balinese-style stone gateways front Amandari’s thatched-roof Suites, which open on three sides via sliding glass doors to lush garden courtyards. Paras stone walls ensure complete privacy, and interiors feature coconut and teak wood accents. Single-storey or duplex, some Suites offer views of the valley and rice terraces, while some feature private plunge pools.

AMANDARI SUITE – 2 BEDROOMS
With an outdoor dining pavilion and a private infinity swimming pool, the Amandari Suite is ideal for families. The separate living room can be transformed into a second bedroom. Another bedroom can be arranged by connecting the Amandari Suite to an adjacent Valley Suite.

AMANDARI SUITE
With an outdoor dining pavilion and a private infinity swimming pool, the Amandari Suite is ideal for families. The separate living room can be transformed into a second bedroom. Another bedroom can be arranged by connecting the Amandari Suite to an adjacent Valley Suite.

AYUNG SUITE
Offering a duplex configuration, the free-standing Ayung Suite offers a private pool and a unique open-air atmosphere, with teak and marble decorative accents and expansive views of the Ayung River Valley.

ASMARA SUITE
Overlooking Ubud’s verdant rice paddies, the free-standing Asmara Suite offers a private pool and interiors with teak and marble decorative accents.

POOL SUITE
Each of Amandari’s 263-square-metre (2,830 square feet) Pool Suites features a 30- to 40-square-metre (322-430 square feet) plunge pool and lush garden views.

VALLEY SUITE
Offering views of the Ayung River Gorge or verdant rice paddies, the free-standing Valley Suites are designed over 220 square metres (2,368 square feet) and open onto a private garden.

VILLAGE SUITE
The free­-standing Village Suites are accessed via winding pebble pathways, much like a traditional Balinese village. Beautifully envisaged over 220 square metres (2,368 square foot), each is surrounded by tropical foliage.

DINING
Looking out over the swimming pool to the Ayung Valley, the open-air Restaurant serves cuisine using locally grown ingredients with a distinctive Indonesian flair. Gamelan players perform every evening – their songs joined by a dusk chorus of birds – enveloping the serene tropical atmosphere.

WELLNESS
A winding path leads through the gardens to the edge of a lotus pond – the setting for the Spa. This peaceful spot takes a holistic approach to therapies using local ingredients. Facilities include two open-air bales, a beauty room, sauna and marble steam room.